חלל המטבח ללא שום ספק נחשב לאחד מהחשובים ביותר בבית. רוב הפעילות של בני הבית נעשית במטבח, ובדרך כלל פעילות זו מכתיבה את סדר היום של בני המשפחה ובכלל את האווירה בבית. המטבח איננו משמש רק להכנת אוכל וברוב המקרים הוא המוקד של האינטראקציה המשפחתית. לאור חשיבותו הגדולה והרבה של המטבח מפתיע מאד לגלות כי התאורה בו לעיתים קרובות לקויה. תאורה למטבח בלא מעט דירות כוללת אך ורק מנורה תלויה אחת אשר מאירה בדרגה כזו או אחרת את כל החלל.
כיצד להתאים את התאורה לחלל המטבח?
מדובר בשריד תכנוני שאפיין דירות שיכון צנועות שהוקמו בתחילת דרכה של מדינת ישראל וברור מאליו שכיום אין להן עוד מקום. תאורה למטבח נדרשת בראש ובראשונה להתאים למטרות המטבח המודרני ולספק מענה לצרכים של דיירי הבית. על מנת להתאים גופי תאורה לחלל המטבח יש להביא בחשבון את גודל החלל, סוג התכולה שבו, המבנה שלו, כמות המשתמשים בו והכי חשוב אופי השימוש בו. מטבח שמשמש לצרכי בישול בלבד נדרש לתאורה שונה בתכלית ממטבח שמשמש כמרכז חברתי, מקום אירוח ומפגש משפחתי.
שימושי המטבח וניקיון גופי האורה בו
לכל מטבח ישנם שימושים משתנים ובהתאם לאלו חשוב לבחור תאורה למטבח מסוימת דרך קבלת ייעוץ מקצועי ממעצבי פנים, אדריכלים וחשמלאים. המקור המסורתי של התאורה הכללית במטבח מזוהה עם מנורת תקרה סטנדרטית שיכולה להיות רגילה לגמרי. אם ברצונכם להתקין מנורת תקרה מטבח וודאו שהיא ניתנת לניקוי פשוט שכן במטבח מצטברים אדים שומניים שעשויים ליצור שכבת לכלוך על המנורה שקשה מאד להסירה במיוחד אם מדובר במנורת עץ או מנורת פלסטיק וכל מנורה בעלת גוף תאורה חשוף.
תאורה ממקור עילי
אפשרות נוספת היא תאורה למטבח ממקור עילי, אולם סוג זה של תאורה מטיל צל אשר מפריע לעבודה במטבח. כתוצאה מומלץ להתקין גופים שיספקו או ישיר למשטחי העבודה במטבח. גופי תאורה אלו כוללים ספוטים משוקעים בארונות או גופים פלורוסנטיים. יש לדאוג שהמתגים יהיו גדולים די הצורך ונוחים להפעלה שכן חיפוש אחר מתג זעיר בידיים משומנות או רטובות הוא לא הדרך הטובה ביותר בלשון המעטה להפעיל תאורה.